Pyhä-Luosto Vesi Oy
Vesihuolto Ajankohtaista Latu- ja reittihuolto Kuvagalleria Yhteystiedot Linkit

Latu- ja reittihuolto

Latuhuolto:

Pyhän ja Luoston ladut ovat kunnoltaan korkeatasoisia ja tarjoavat hiihtäjille ainutlaatuisia maisemia. Latuja on yhteensä 174 km, joista valaistuja on Pyhällä 14 km ja Luostolla 31 km. Koko alueella on lähes 30 taukopaikkaa, joiden jäte- ja puuhuolto hoidetaan säännöllisesti.

Hiihtokaudelle 2007-2008 käyttöönotettiin Pyhällä ensilumen latu, joka vastaanotettiin erityisesti aktiiviharrastajien ja kilpahiihtäjien keskuudessa innokkaasti. Hiihtokaudelle 2008-2009 on lumetettu latu suunnitteilla myös Luostolle.

Reittihuolto:

Kunnossapidämme yli 400 km moottorikelkkauraa/reittiä. Urien ja reittien kunnossapidon pääpaino on Pyhä-Luosto -alueen lähiurilla. Muilta osin kunnossapitoalue ulottuu pohjoisessa Kittilän ja Sodankylän kuntien rajalle Keulakkopäälle, josta on hyvät jatkoyhteydet Kittilän kautta Leville. Kaakossa kunnossapitoraja on Käsmänjoki, josta reitti jatkuu Suomulle ja edelleen Sallaan ja Posiolle. Lounaassa kunnossapitoalue päättyy Kemijärven ja Rovaniemen kaupunkien rajalle, josta kelkkaura jatkuu saman urakoitsijan kunnostamana Rovaniemelle.

Reittikarttoja voi tiedustella Pelkosenniemen ja Sodankylän kunnista sekä Kemijärven kaupungin palvelupiste Sortteerista.

Kunnossapito-ohjelma 2017-2018

Latu- ja reittihuollossa palveluksessamme toimii kolme kokenutta urakoitsijaa, joilla on käytössä varakalustoineen yhteensä seitsemän reittikunnostuskonetta. Henkilöstöä urakoitsijoiden palveluksessa on keskimäärin kuusi henkilöä/kunnostuskausi.

© Pyhä-Luosto Vesi Oy